pravna obvestila

Vse vsebine, objavljene na www.ssfdv.org, so last Fakultete za družbene vede – Univerza v Ljubljani , in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Brez dovoljenja Fakultete za družbene vede – Univerza v Ljubljani, se jih ne sme kopirati, razmnoževati ali distribuirati na kakršen koli drug način. Fakulteta za družbene vede – Univerza v Ljubljani, ni odgovorna za morebitne občasne težave pri delovanju spletne strani www.ssfdv.com, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Fakulteta za družbene vede – Univerza v Ljubljani, si pridržuje pravico do sprememb vsebin, objavljenih na spletni strani www.ssfdv.org.

Vaše podatke bomo uporabili izključno za potrebe kontakta ter informiranja in javnosti ne bodo dostopni. Zbrane osebne podatke bomo varovali v skladu z ZVOP-1 in ZVOP-2.

Spletna stran www.ssfdv.org za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo.

o piškotkih

Piškotki so del vsakdanjika na spletu, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da je z novo zakonodajo (ZEKom-1) prišlo do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

kaj so piškotki

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske,
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave,
  • na delih spletnih mest, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene,
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi,
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani,
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja).

Piškotki

cookielawinfo-checkbox-necessary – odločitev uporabnika o uporabi piškotkov (veljavnost: 1 leto)